top of page

Blog

Blog

Zijn grote verlangen is een band opbouwen met dit kleine, blonde prinsesje


Handen

als kolenschoppen

masseren de baby

vederlichtEen man belt naar mijn praktijk om informatie te vragen over de cursus babymassage. En dat gebeurt niet zo vaak, want meestal bellen de jonge moeders. Hij is voor de allereerste keer vader geworden en hij weet nog niet zo goed hoe hij het kleine meisje in zijn armen kan troosten, vertelt hij. Ze huilt zoals elke baby, met regelmaat, en hij wil er zo graag voor haar zijn.


Maar het lijkt wel of ze hem afwijst. Want iedere keer als hij haar probeert te troosten, huilt ze harder en harder. Het raakt hem. Uit onzekerheid en wanhoop, geeft hij z’n kleine meid dan maar weer gauw aan moeder. En dan is ze stil. Maar zijn grote verlangen is om een band op te bouwen met dit kleine, blonde prinsesje.


Als hij een paar dagen later binnenkomt, met zijn vrouw en dochtertje, zie ik een man met een stevig postuur. Een opgeschoren kapsel, rood gezicht, vriendelijke ogen. Het type “ruwe bolster, blanke pit”. Het baby’tje is acht weken oud en ligt schattig te slapen in haar Maxi-Cosi. Ik geef wat uitleg over aanraken, troosten, en massage en leg uit wat hij zo mag doen.


Zenuwachtig gaat hij op de grond zitten op het matrasje, met de kleine meid bloot op zijn benen. En dan pas vallen me zijn handen op: groot, zo groot als kolenschoppen, brede handen met stevige vingers. Op mijn aanwijzingen legt hij zijn handen op haar borstkas. Zijn handen bedekken haar volledige bovenlichaam. En met een oneindige tederheid streelt hij heel voorzichtig haar lijfje. Hij masseert in alle rust haar borst en buik.


Ze maken contact, en zijn dochter schenkt hem een prachtige glimlach. Ik voel mezelf helemaal week worden, wat een liefde stroomt er tussen die twee. Ze lacht, ze huilt niet! Ze vindt het heerlijk. Hij kijkt stralend naar zijn dochter, naar zijn vrouw en naar mij. Hij kan dit, je ziet zijn zelfvertrouwen groeien.


Op die momenten koester ik mijn vak extra, dit zijn echte pareltjes waar ik zo van meegeniet. Het is ook de reden dat ik dit ooit ben gaan doen: aanraken is een eerste levensbehoefte en op zo’n jonge leeftijd al liefdevol gemasseerd worden is een prachtige start.

Comments


bottom of page