top of page

Massagevormen

In mijn behandelingen maak ik gebruik van diverse massagevormen en ondersteunende methodes. 
Samen onderzoeken we welke combinatie voor jou de juiste is. Hier vind je een overzicht van verschillende massagevormen die ik gebruik.

Image by Toa Heftiba

Er is een relatie tussen je huid en bepaalde spieren, delen van je skelet en je organen. Door bindweefselmassage van een bepaald huidsegment kan er invloed worden uitgeoefend op bijvoorbeeld het betreffende orgaan. Door het opnemen en rollen van de huid is het mogelijk om te ervaren wat er in de huid maar ook in de diepere lagen van jouw lichaam ligt opgeslagen.

 

Het is een stevige massagevorm die tevens een diep ontspannende werking heeft. Bindweefselmassage is een uitnodiging om te gaan onderzoeken wat er onderhuids bij je leeft. 

Bindweefselmassage

Image by Diego PH

Energetische massage is een massage voor diepe ontspanning. Deze vorm richt zich vooral op de energiebanen in het lichaam en maakt je bewust van de energie die door je lichaam stroomt. Je wordt uitgenodigd daar contact mee te maken en verschillende sensaties te herkennen, die je kunt waarnemen als bijvoorbeeld kou, warmte, pijn, ruimte, weerstand, stroming, tinteling, etc. Belangrijk is dat deze sensaties waargenomen worden zonder dat we ze veroordelen of vinden dat ze moeten veranderen.

 

Een holistische energetische massage nodigt je uit om te voelen wat er op dat moment is.

Energetische massage

Hand Touching Water

Dit is een diepwerkende, zachte behandelmethode. Bij Holistic Pulsing wordt jouw lichaam, afwisselend in diverse richtingen, in een zacht wiegende beweging gebracht. De doorgaande beweging van dit pulsen werkt door tot in de diepst gelegen cellen van je lichaam. Het geeft vaak een gevoel van koestering en geborgenheid, waardoor jij je weerstand los kunt laten en makkelijker aanwezig kunt zijn bij wat er te ervaren is.

 

Je zenuwstelsel komt tot rust en je wordt uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten. Zo ontstaat er ruimte om te luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft.

Holistic pulsing

Image by Lavi Perchik

Chakra’s zijn energiecentra die bij ons lichaam horen. Ze hebben elk hun eigen kwaliteit, staan met elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaar. De chakra’s weerspiegelen verschillende levensgebieden binnen ons energiesysteem, zoals ‘zijn, voelen, willen, spreken, zien en weten’. Alle zeven chakra’s liggen op één lijn op de wervelkolom tussen je stuitje en je kruin. Door deze energiecentra aandacht te geven kun je voelen hoe het met elk van hen gesteld is. Waar eventuele blokkades zitten en waar verbinding voelbaar is.

 

Chakramassage laat je voelen hoe het met jouw energiehuishouding, met jouw levensenergie, gesteld is.

Chakra massage

Voetreflex.webp

Door het masseren van je voeten wordt je hele lichaam aangeraakt doordat zich op je voeten drukpunten bevinden die corresponderen met alle delen in de rest van je lichaam. In je voet bevinden zich de uiteinden van zenuwen en energiebanen. Door deze massage worden de zenuwen, de energiestroom, de bloedstroom en de lymfestroom gestimuleerd. Je kunt de balans/onbalans in je lichaam ervaren.

 

De massage helpt je lichaam om het evenwicht te herstellen en de functie van verschillende organen te optimaliseren. 

Voetreflexmassage

Schoudermassage

Deze massagevorm is gericht op het losser maken van de spieren en gewrichten en wordt gebruikt bij specifieke pijn- en spanningsklachten. Meestal wordt zo een bepaald deel van je lichaam behandeld; je nek, schouders, rug, armen, bekken, buik of benen. Omdat alles met elkaar verbonden is, werkt dit door in je hele lichaam.

 

De bloedsomloop wordt gestimuleerd, voedingstoffen worden beter opgenomen en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Bij deze massage kun jij voelen waar de spanning en ontspanning zit.

Klassieke massage

Massage therapie

Manuele lymfedrainage is een zachte massagetechniek, bedoeld om het lymfestelsel te ondersteunen. Het lymfestelsel is het afvoer- en zuiveringssysteem van je lichaam. De lymfevaten hebben ook een verbinding met het zenuwstelsel.
 

Manuele lymfedrainage is toe te passen bij vele klachten. Hierbij kun je onder andere denken aan: zwellingen (oedeem), verstuikingen, bloeduitstortingen, spierpijnen, herstel na ziekte, klachten aan het zenuwstelsel en klachten als gevolg van stress.

Manuele lymfedrainage

Voetreflexmassage
Klassieke massage
Holistic pulsing
Chakra massage
Bindweefselmassage
Energetische massage
Manuel lymfedrainage
Shantala massage

Ondersteunende technieken

Naast massage pas ik ook andere methodes toe die ondersteunend werken bij de massagetherapie:

Image by Chase Clark

Bij focussen geef je aandacht aan ‘iets’ in jou wat je aandacht vraagt. Dat kan bijvoorbeeld een zwaar gevoel op de borst zijn. Focussen is het proces van luisteren naar je lijf op een zachtaardige en accepterende manier; je hoort dan de boodschappen die je onderbewuste je via je lichaam stuurt. Daardoor kan het gevoel ontspannen en oplossen, waardoor jij weer verder kunt gaan.

Focussen

mediteren

Echt ontspannen wordt steeds moeilijker in een tijd waarin alles steeds maar sneller lijkt te gaan. Toch is het van levensbelang om af en toe tot stilstand te komen en even volledige ontspanning te ervaren.
Door te ontspannen krijgt je lichaam de mogelijkheid om zich te herstellen van de dagelijkse stress. Door kleine momenten van ontspanning in te bouwen voorkom je lichamelijke klachten en kom je bovendien beter in je vel.

Ontspanningsoefeningen

Meisje Ontspannen

Ademhalingsoefeningen kunnen enorm helpen bij het omgaan met aandoeningen, of bij het helpen voorkomen ervan. Wist je dat bewust ademhalen niet alleen helpt om maximaal te presteren, maar dat het ook je bloeddruk kan verlagen, gevoelens van kalmte en ontspanning geeft én stress uit je systeem haalt? Onderzoek na onderzoek toont aan dat je adem kan helpen een gezond lichaam en geest te houden.

Ademhalingsoefeningen

aromatherapie

Tijdens de massages wordt gebruik gemaakt van olie, gecombineerd met aromatherapie. Aromatherapie is gebaseerd op het gebruik van etherische olie van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Zo werkt de etherische olie van lavendel bijvoorbeeld kalmerend en pijnstillend, mandarijn opbeurend en is roos verzachtend. De etherische oliën die het beste bij jou passen op dat moment worden natuurlijk ingezet om optimaal profijt te hebben van de behandeling.

Aromatherapie

bachbloesems.jpg

Bach remedies zijn plantenextracten die positief inwerken op je emoties. De tinctuur is vernoemd naar zijn ontdekker Dr. Bach, die tot inzicht kwam dat negatieve emoties kunnen leiden tot fysieke klachten.

De remedie zal je helpen om je gemoedsstemming beter in evenwicht te brengen en in harmonie te zijn. De druppels zijn 100% veilig voor zowel kinderen als volwassenen en kennen geen bijwerkingen.
 

Bachbloesem remedies

Ademhalingsoefeningen
Aromtherapie
Bachbloesem remedies
Focussen
Ontspanningsoefeningen
bottom of page