top of page

Massage bij kanker

Massage bij kanker

Iedereen die met kanker te maken heeft (gehad) weet hoeveel impact dit heeft.  Je hele wereld wordt anders. Het bezoek aan ziekenhuizen, operaties, chemotherapieën en bestralingen maken ineens deel uit van je dagelijkse bestaan. Je krijgt in deze periode veel te verwerken. Je kunt je uit balans voelen, teleurgesteld zijn in je lijf, of heel hard je best doen om sterk te zijn. 

 

Ook jaren na de behandeling kun je nog last hebben van de gevolgen, denk aan spanning voor de controles, verminderde conditie of lymfe oedeem.

Ontspanning en herstel

Ontspanning en herstel

Een oncologische massage kan tijdens deze zware periode voor ontspanning zorgen en het herstel ondersteunen.

 

Uit onderzoek blijkt dat massage voor een betere nachtrust zorgt en gevoelens als angst, pijn en stress kan verminderen. Door de aandacht en aanraking, kun je je lichaam weer als één geheel ervaren.
 

Niet alleen lichamelijk is er aandacht nodig. Ook geestelijk, emotioneel en energetisch zul je een weg moeten vinden om te helen. Massage helpt je om jouw veranderde lichaam en leven te accepteren.
 

Volledig op jou afgestemd

Massage bij kanker

De behandeling wordt helemaal op jou afgestemd en de fase waar je in zit. De eerste keer dat je komt bespreken we samen wat wel of niet kan, wat je klachten zijn en je wensen. Het is belangrijk dat jij je veilig en comfortabel voelt en je kunt ontspannen. 

 

De massage is altijd rustig en zacht, in contact en met aandacht. 

Er is veel aandacht voor de houding waarin je ligt of zit. Soms is op de buik liggen bijvoorbeeld niet fijn, of zit je liever wat omhoog, wil je een extra kussentje of warme deken over je heen. Uiteraard houden we rekening met gevoelige zones bijvoorbeeld door operatie, chemo of bestraling, (kans op) lymfe oedeem, plek van de tumor, mogelijke uitzaaiingen.
 

Daarnaast werk ik ook met lichaamsgerichte oefeningen zoals mindfulness, ademhalingsoefeningen, focussen. Ook kun je kiezen voor een Bachbloesem remedie om je emotioneel te ondersteunen. 

Jouw massages hebben écht bijgedragen aan mijn herstel tijdens en na de chemo’s.

- MIRANDA

Ervaringen

Wat heerlijk om even rust in mijn hoofd te voelen.

- JAN

Ik was vergeten dat je zo liefdevol aangeraakt kan worden.

- MARJA

bottom of page