top of page

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage-1

Een zwangerschapsmassage is heerlijk ontspannend voor jou en je baby. Bovendien brengt het verlichting bij zwangerschapsklachten zoals hoofdpijn, rugpijn of vocht vasthouden. Zeker nu er een klein mensje in je groeit is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. De zorg die jij als aanstaande moeder aan jezelf besteedt, werkt door op je baby en je gezin.

Beter slapen en minder klachten

Zwangerschapsmassage is niet alleen ontspannend en fijn, maar heeft nog meer voordelen voor jou als aanstaande moeder:

  • uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat massage een positief effect heeft op je (nacht)rust en op rugklachten

  • daarnaast ook minder kans op complicaties tijdens je zwangerschap en bevalling

  • vermindert klachten als hoofdpijn, bekkenpijn, vocht vasthouden, restless legs of beenkrampen

  • vermindert stress en kalmeert bij hormonale schommelingen

Genieten

Zwangerschapsmassage-2

De behandeling wordt volledig op jou afgestemd. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt en je helemaal kunt ontspannen. Genieten staat voorop, voor jou én je baby. We bespreken eerst de duur van je zwangerschap, je eventuele klachten en wensen.

 

Tijdens de massage lig je op je rug of op je zij. Je kunt je rug en bekken laten masseren, benen, voeten, buik, armen, schouders, nek en hoofd, of een combinatie. Precies dat wat jij graag wilt.


Hydrowave kussen

Bij deze massage kun je ook op een hydrowave kussen liggen, een waterkussen gevuld met warm water dat zorgt voor ondersteuning van je lichaam. De aangename warmte van het kussen is heerlijk ontspannend en je kunt zowel op je rug als op je zij liggen op het hydrowave kussen. Een unieke ervaring voor jou en je kindje.

Zwangerschapsreflexologie

Zwangerschapsmassage-3

Naast de lichaamsmassage bied ik ook voetreflexologie voor zwangeren aan. Door specifieke zones op de voeten te masseren beperk je klachten en problemen rondom je zwangerschap tot een minimum. Deze specialisatie in de voetreflexologie is bijvoorbeeld ondersteunend bij:

  • misselijkheid

  • maagzuur

  • verkoudheidsklachten

  • vocht vasthouden

  • draaien van een stuit- of dwarsligging

  • weeën opwekken

Yvonne past de massage perfect aan op je behoefte, en die kan iedere keer weer anders zijn. De ene keer meer aandacht voor mijn onderrug, de andere keer tegen beenkrampen en vocht in de enkels.

- MARIEKE

Ervaringen

Ik ben tijdens mijn zwangerschap een aantal malen bij Yvonne geweest en alle keren kwam ik er zeer ontspannen vandaan. Daarnaast geeft ze veel tips omtrent de zwangerschap en bijbehorende kwaaltjes.

- JANIEK

Mijn kindje lag in een stuitligging, en na de voetreflexbehandeling was ze gedraaid! Helemaal super.

- JOLANDE

bottom of page