top of page

Praktijk ErZijn

Praktijkruimte Erzijn

ErZijn biedt al meer dan 15 jaar persoonlijke begeleiding in de vorm van massage en therapie. Daarnaast kun je ook terecht voor individuele cursussen babymassage. 

De praktijk heet ErZijn: hier ben je op de juiste plek, en mag je er helemaal zijn, met alles wat je bent en hebt.  Of je nu komt voor een ontspannende massage of voor een langer begeleidingstraject waarbij je meer wilt ontdekken over jezelf: je bent van harte welkom!

Soms moet je even stil worden om jezelf te horen.

Als massagetherapeut richt ik me niet alleen op de spanning en ontspanning van spieren, maar juist ook op de geestelijke (ont)spanning. Daarbij kijk ik holistisch, dat wil zeggen dat ik lichaam en geest als één zie, die elkaar onderling beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van een voetreflex-massage om hoofdpijn te kunnen behandelen. Of aan massage in combinatie met het aandacht schenken aan ademhaling en piekergedachten, om rugklachten te verhelpen. 

 

Wil je de wijsheid van je lichaam ontdekken?

Voelen wat er gebeurt in je lichaam is hierbij leidend, bijvoorbeeld of je spieren aangespannen zijn of ontspannen, wat er gebeurt in je lijf bij een bepaalde emotie of gedachte, en hoe je daarmee om gaat. Ik ben er van overtuigd dat antwoorden op al je vragen in jezelf liggen, het vraagt alleen tijd, inzet en (soms) moed om dat te ontdekken. Daar wil ik je graag bij helpen!

Yvonne Brekelmans

Yvonne Brekelmans, Praktijk ErZijn Eindhoven

Massagetherapie is een passie die ik tot op de dag van vandaag met veel plezier volg.

In 2005 heb ik de opleiding tot Hbo-Massagetherapeut afgerond bij Holos Academie voor Massagetherapie. Sindsdien werk ik met veel plezier in mijn eigen praktijk ErZijn.  

 

Persoonlijke ervaringen en interesses hebben me geleid in mijn pad naar meer kennis. Velen hebben de weg naar mijn praktijk inmiddels gevonden. Babymassage cursussen geven aan ouders leidde ertoe dat ik interesse kreeg in het lesgeven, en zo ook als trainer van diverse massagecursussen aan de slag ben gegaan. 
Het verlies van een aantal naasten hebben me op het pad van massage bij kanker en massage bij rouw en verlies gezet. Ontzettend dankbaar en mooi werk.  Met veel warmte en plezier werk ik ook al jaren als vrijwilligster bij het Inloophuis Midden-Brabant.

 

Mijn cliënten omschrijven mij als een invoelend persoon, zorgzaam, rustig, nuchter, kundig en met gouden handen.

Opleidingen:

  • 2005 HBO Massagetherapeut Holos

  • 1986 HEAO Commercieel, Fontys Leergangen

Verdieping en passie:

Elk jaar volg ik diverse nascholingen op medisch en vakinhoudelijk gebied, o.a.:

  • Masterclass whiplash & hersenschudding

  • Massagetherapie bij rouw en verlies

  • Massage bij kanker

  • Specialisaties in voetreflexologie o.a. bij AD(H)D, kanker

  • Zwangerschapsmassage en zwangerschapsreflexologie

  • Specifieke massage bij o.a. hoofdpijn, rugpijn, hoogsensitiviteit (HSP)

  • Oplossingsgerichte gesprekstherapie

  • Focussen

 

Trainer:

Als freelance trainer geef ik les in diverse massage cursussen zoals zwangerschapsmassage, massage bij kanker, voetreflexologie, opleiding tot docent babymassage.

Over Yvonne
bottom of page