top of page

Blog

Blog

Vertrouwen in 2021


2021, een nieuw jaar ligt weer voor ons. Ik wil je allereerst een prachtig jaar toewensen, met veel nabijheid waarin we weer dichter tot elkaar mogen komen.2020… ik kijk terug op een heel ander jaar dan ik had kunnen voorspellen. Uiteraard een jaar dat gedomineerd werd door het coronavirus. De praktijk is acht weken dicht geweest van 16 maart tot 11 mei. En ook nu, aan het begin van 2021 zijn de besmettingen nog dusdanig hoog dat we minimaal tot 20 januari gesloten zijn, wederom vijf weken in lockdown.


De eerste lockdown voelde als een rollercoaster, de ene dag was ik vrolijk en de andere dag angstig en verdrietig. Onzekerheid over hoe het daarna verder zou moeten overheerste. Ik vroeg me af of er nog wel mensen zouden komen, of het financieel nog wel allemaal haalbaar zou worden. Gelukkig heeft de tijd geleerd dat het enorm druk werd en dat ik weer heerlijk mijn dankbare werk mocht uitoefenen. En het was hard nodig, eenzaamheid en afstand is niet goed voor ons!


Deze tweede periode van gedwongen dicht zijn voelt anders. Ik weet niet of het al gewenning is, of het winterseizoen waar we in zitten. Maar ik voel een soort van berusting, ik beweeg maar mee op de golven van praktijk open of dicht en maak me niet meer zo druk. Elk nadeel heeft zijn voordeel. En juist door de afgelopen negen maanden is me heel helder geworden waar ik plezier aan beleef. Aan mijn kleine kringetje om me heen. Nooit gedacht dat ik me kon verheugen op ouderwetse spelavondjes met bingo en sjoelen. Maar wat een pret hadden we met kerst samen met de (volwassen) kinderen. Ontzettend dankbaar voor het contact met enkele dierbare vrienden. Al zagen we elkaar maar af en toe – met afstand, en oh wat vind ik het lastig om niet te knuffelen – maar zo fijn om elkaar te zien!


Een vrijwel lege kalender geeft ruimte om te lezen, te luieren en te fantaseren. Ruimte om te reflecteren op al mijn zegeningen: een heerlijk gezin, gezondheid, lieve vrienden, een bloeiende praktijk, plezier in mijn werk, dankbare cliënten. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om met tegenslagen om te gaan, maar houd vertrouwen.


Ik hoop je in het nieuwe jaar weer vaak en vol enthousiasme te ontmoeten.

Comments


bottom of page