top of page

Massage bij verlies en rouw

Massage bij rouw en verlies

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verlies. Verlies van een dierbare door overlijden, verlies van werk of gezondheid. Ook een echtscheiding of het wegvallen van vriendschappen is verlies. En als er verlies is volgt er rouw. Hoe je daar mee omgaat is voor iedereen anders. Er is geen vastomlijnd pad.

Maar zeker is dat je rouw kunt voelen in je lichaam. Bijvoorbeeld door pijn in je hartstreek van het verdriet of door aangespannen kaken van boosheid over wat er is gebeurd. Het kan ook zijn dat je zo geschrokken bent dat je spieren pijn doen of dat je het contact met je lichaam juist helemaal kwijt bent.

Voelbaar in je lijf

Voelbaar in je lijf

En meestal zijn we heel goed in staat om verlies te verwerken, maar soms is begeleiding daarbij ook heel wenselijk. Massagetherapie kan je hierbij helpen.
 

  • Heb je lichamelijk klachten door de pijn van het verlies?

  • Heb je het verlangen om minder te verdrinken in je verdriet?

  • Merk je dat je op de automatische piloot leeft en niet meer bij je gevoel kunt?

  • Wil je je eigen draag- en veerkracht herontdekken?

  • Wil je stilstaan bij het hoe het nu echt me je gaat?

  • Wil je het niet alleen doen?
     

Je bent van harte welkom, ik ondersteun je hier graag bij.

Houvast en troost

Houvast en troost

De behandeling wordt helemaal op jou afgestemd. Ik werk met massagetherapie, aanraking en lichaamsgerichte oefeningen. Je krijgt tips en handvatten om met je verlies om te gaan. 

 

Massage laat je stil staan bij je lichaam, voelen wat er is: zijn je spieren gespannen of ontspannen en hoe is dat voor je. Ben je bang om overspoeld te raken door emoties, of voel je juist helemaal niets?

 

Massagetherapie helpt om houvast te vinden in een periode van ‘rauw’ vers verlies, maar ook veel later nog als het overlijden of verlies al langer geleden is en je daar bij stil wilt staan.

Even Voorstellen

Yvonne Brekelmans

Mijn naam is Yvonne Brekelmans. Masseren en kennis doorgeven is mijn passie. Na mijn HBO opleiding tot Massagetherapeut heb ik diverse bijscholingen gevolgd waaronder massage bij kanker en massage bij rouw en verlies. Als vrijwilligster ben ik 10 jaar actief geweest bij 'IPSO Midden-Brabant' voor mensen met kanker. 

 

Ik ben lid van het landelijk Netwerk Rouwen met Compassie, dit is een landelijk netwerk van gecertificeerde lichaamsgerichte rouwbegeleiders.

Ik ontmoet je graag in mijn praktijk!

Yvonne Brekelmans
ErZijn Massage & Therapie

Landleven 204
5658 HZ Eindhoven
tel: 06 - 13 02 11 58
yvonne@erzijn.net

Tarief : 60 minuten: € 80,00

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, is (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk.

“Jij bent zo heerlijk rustig en stabiel, dat gaf me vertrouwen om op een diepere laag te voelen.”

- ELS

Ervaringen

Wat ik bij jou ervaar is dat je heel zuiver bent. Zeker met traumaverwerking is dat heel belangrijk en jij kunt dat. Onderweg in het masseren blijf je uitfilteren en ik vind dat zo zuiver.....tot in de kleinste haarvaatjes toe, het heeft bijna iets magisch.

- LAURA

De massage bracht me in contact met mijn verdriet, maar ondanks de tranen heeft het me juist veel gebracht. Een gevoel van 'loskomen', lichter. 

- ERIC

bottom of page